DES-ovci slave finale svjetskog nogometnog prvenstva Rusija 2018.

Vijest 2018 11

Skoro cijeli Split živi u nogometnoj euforiji koja je kulminirala nakon što su Dalićevi izabranici neki dan u trilerskoj utakmici polufinala poslali Engleze doma.

Nogometna groznica nije zaobišla ni zaposlenike Ustanove za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom Split, poznatije kao DES. Riječ je o firmi čiji su osnivači Grad i Županija, a od 210 zaposlenih većina su osobe s invaliditetom. 

Već danima dolaze na radna mjesta u hrvatskim dresovima, šalovima i ostalim navijačkim rekvizitima, a euforija slavlja nastala je nakon ulaska u finale! Bilo je teško održati radnu atmosferu u takvoj euforiji, ali budući da su u DES-u, između ostalih artikala, proizvode i nacionalne zastave, nisu se smjeli do kraja opustiti. Ipak im je trenutačno najtraženiji artikal hrvatska trobojnica. Nitko ne radi ljepša zastave od naših radnika. Predivne su, svilene, veličine metar za dva metra, možeš se cijeli omotati u njih. Dolaze ljudi ovih dana u naše prostore na Brdima i kupuju zastave da bi okitili svoje kuće i proslavili pobjede naših "vatrenih" -zadovoljna je Edita Maretić, nova ravnateljica DES-a. Cijena 200 kuna, bez PDV-a. S PDV-om 250. Kupujmo hrvatsko, jer imat ćemo što slaviti u nedjelju! Pa kakav god rezultat bio.  DIANA BARBARIĆ

Fotografije

A
B
C